Farghuset.com

Vita, Grå och Svarta hus

Det kan tyckas enkelt att välja vit kulör. Men ett riktigt vitt färgprov ger en onaturlig ”knallvit” fasad, något blåaktig och nästan självlysande. Däremot får du med ett mycket ljust och aningen gulaktigt grått färgprov en fasad som uppfattas som rent vit. En vit fasad vinner också på detaljer som ger milda kontraster. För att få ett hus som upplevs som neutralgrått ska du välja ett färgprov med en varm grå nyans. Ska det istället bli varmgrått ska du välja ett färgprov som är ännu varmare, och nästan går över mot beige. Svarta fasader har blivit vanliga de senaste 10 åren och passar ofta bra när ditt hus har en modern arkitektur. Tänk på att det är svårt att få till en riktigt kolsvart fasad. De hus som vi upplever som svarta är ganska ofta, vid närmare påseende, snarare mörkgrå eller mörkbruna.
Härligt med glasveranda och utsirade detaljer. Huset är kulörsatt med Äggskal (fasad), Ostron (fönsterfoder och knutar) och Krokodil (fönster).
Huset är målat med Alcro Arkitekt som alltid ger ett ultramatt och stilrent utseende. Matta ytor ger inga reflexer och blir väldigt harmoniskt.
Ett grått hus med mycket detaljer som har färgsatts med en finstämd färgskala där detaljer framhävs fint utan att det blir för plottrigt.
Ett härlig sommaraktig villa där kulören är bruten i kulören Äggskal och sen är fasaden målad med Alcro Bestå.
Äldre villa som är fint rustad. Kulören är även här Äggskal och målad med färgen Bestå. Den vackra gröna dörren lyfter fram husets hela fasad.