Farghuset.com

Bruna och Beigefärgade hus

Vill du ha ett vackert brunt hus, väljer du ett mörkt och murrigt kulörprov för att få en tydligt brun fasad. Tänk på att kulören på fasaden blir ljusare och mer intensiv. Om kulörprovet är brungult kommer resultatet att kännas mer gult än brunt, medan ett rödbrunt prov kommer att ge en rödare fasad. De beigefärgade husen är ofta som kameleonter. De förändras beroende på omgivning, ljus och kulörer på detaljer. På ett litet färgprov ser kulören ofta ganska oansenlig ut, men blir mycket vacker på en träfasad. Kulörområdet är någonstans mellan grått, gult, brunt och rosa. Alla beigefärgade kulörer har en dragning mot en eller flera av dessa färger.
Ett hus där den putsade fasad kombineras med bruna laserade träytor. Kulör på puts är Äggskal. Lasyrfärgen på träfasaden är Kanel.
En villa med amerikanska influenser, t ex den liggande panelen och vädringsglasen på taket. Kulörsatt med Alcros Mandel och Rymd (dörr).
Putsad villa från 40-talet. Lågmäld i både färg och form. Kulörsatt med Mjölkchoklad (fasad), Äggskal (fönster mm) och Elefant (husgrund).
Ett hus där tegel är matchat med en fin lasyrkulör. Även trädgården har en matchande enhetlig grönskala som förstärker den strikta stilen.
Den bruna kulören dominerar. Även trappa och biytor har samma kulör. Men stensättning och stora fönster gör att det inte blir för “tungt”.
Ett trähus där fasadens färg inte dominerar. Istället är det fönsterluckor, trappräcke och entrén med gräsmatta och grusgång som lyfter fram fasaden.