Farghuset.com

När färg och konst möts

Med inspiration från konstnären Emilia Ilkes minnen, historier och konst lanseras nu ett spännande samarbete mellan henne och Alcro. I kollektionen ingår 12 kulörer inspirerade av Emilias tavlor och konst, minnen och historier.
Med kreativa kompositioner förvandlar konstnären Emilia Ilke vardagliga ting till små historier som ger oss en inblick i hennes unika, konstnärliga värld. Hennes verk har ställts ut på bland annat Liljevalchs vårsalong, Lilla baren på Riche i Stockholm och POM Gallery i Mariefred.
– Konst är färg för mig. Hela mitt konstnärskap bygger på det och när jag tänker efter är det otroligt vad det går att åstadkomma med färg, säger Emilia Ilke.

"Jag hade en vision om en himmel inomhus, nu känns det plötsligt meningsfullt att ligga och stirra upp i taket."

– Inspirationen kommer från min färgpalett i ateljén. Jag har valt ut några av de kulörer som jag helst målar och omger mig med. Det känns fint att dela med mig av dem, men också väldigt personligt, lite blottande och skört, säger Emilia.
Kulörerna är vackra i sin ensamhet eller i kombination, tex NEROLI tillsammans med ILKE. Eller varför inte kombinera den knallröda kulören MAMMA med ARC som upplevs olika beroende på hur ljuset faller i rummet.
Kulörkollektionen lansering med en helt ny inomhusfärg, ad.seren. Ad.seren är en helmatt färg med en unik formula som kapslar in luftföroreningar och ger en vacker och helmatt yta. Vidare, som en del av samarbetet, har Emilia designat färgburken. Limited edition-färgburken speglar en tavla som Ilke målat, inspirerad utifrån hennes färgpalett.
Vi stolta och förväntansfulla att få erbjuda våra kunder detta unika samarbete och kulörer.