Farghuset.com

Vinyl/Linoleum

Vinyl- och linoleumgolv blir mer och mer populärt och utbudet av golv växer i alla dess former, färger och mönster. Det är självklart viktigt att golven läggs på rätt sätt och att man är noga med skötsel av golven. Då håller de längre och din “golvekonomi” blir bättre.
Nedan finns länkar till våra leverantörers (Tarkett och Forbo) läggnings- och skötselråd. På deras sidor får du tips utifrån vilket golv du valt. Självklart är du alltid välkommen till butiken för individuella och praktiska råd när det gäller ditt nästa golv.
Vinylgolv
Vinylgolv har ett starkt ytskikt som gör golven lättstädade, reptåliga och motståndskraftiga. Vinylgolven går att få i en mängd olika kulörer och mönster. De är mjuka att stå på, tål fukt och i viss mån är de ljud- och värmeisolerande och passar därför utmärkt till barnrum, hall och kök.
Linoleumgolv
Ordet ”linoleum” betyder linolja och anger därmed den huvudsakliga komponenten i linoleum. Linoleum är det mest miljövänliga golvmaterialet med 97 % naturliga råvaror och 71 % förnyelsebara. Linoleumgolv skyddar väl mot kyla och ljud och är slitstarkt. Vi säljer linoleumgolv från Forbo.