Farghuset.com

SiOO:X

SiOO:X är en produkt som är skonsam mot miljön, är vacker och tålig mot både röta och smuts. Den passar allt trä, gammalt som nytt och har en effektiv och förebyggande verkan mot alger, mögel och lätt röta. Ytan blir ren, len och vattenavvisande och ger upp till 12 års hållbarhet på altan med enkelt underhåll. SiOO:X har ett unikt innehåll med kisel, kalium och organiska växtdelar. Kisel är naturens eget sätt att bygga upp ett tåligt försvar, och finns i träd och växter. Vi säljer Premium Altan, Underhållstvätt och Förtvätt.
Våren står för dörren och det är dags att sköta om och olja in trädgårdens uteplatser eller trädgårdsmöbler.
Alcro Uteplats är en helt ny högkvalitativ vattenburen träolja som snabbt tränger ner i träets porer och förseglar det. Därmed torkar inte träet ut, spricker eller drabbas av fuktupptagning. Behandlingen håller trä som ask, furu, lärkträ eller gran fräscht och vattenavvisande. Produkten är avsedd just för behandling av allt slags obehandlat, tryckimpregnerat eller tidigare oljat trä i trätrallar, altaner och räcken utomhus.
I Alcro Uteplats kommer upp till 75 %* av kolet i ingredienserna från växtriket och ca 25 % av kolet från fossila källor.
Alcro Uteplats kan brytas i ett flertal kulörer. För den som inte vill välja finns det även tolv färdiga kulörer, från klassiskt bruna till ljusare grå. Vanligast när man väljer kulör är att utgå från kulörsättningen på huset och försöka hitta en kulör som matchar eller går ton-i-ton. För att skapa mer dynamik kan olja till altanen och utemöblerna i två kulörer som ligger nära varandra med fördel väljas.
Värt att tänka på är att trätrall i ljusa kulörer drar åt sig mindre värme jämfört med om man oljar i mörkare kulörer, samtidigt som de mörka kulörerna ofta ge mer karaktär.

Snörök

Björkvit

Ängsblomma

Silverarv

Åskväder

Skymning

Solklippa

Barkbåt

Trädstam

Kvällsglöd

Kolmila

Sotsvart

  • Alcro Uteplats tränger djupt ner i virket och ger en fräsch vattenavvisande behandling som motverkar uttorkning och minskar uppkomsten av torrsprickor. För årlig behandling av trä utomhus, använd ej på hårt trä till exempel teak och ek. Oljan är miljöanpassad.
  • Ädel Träolja med UV-skydd, speciellt framtagen för ädelträ, till exempel teak och ek. Extrem god förmåga att tränga ner i träets porer. Ger en fräsch och vattenavvisande yta, skyddar mot uttorkning och sprickbildning. Ädel är svagt brunpigmenterad.
  • Ädel Blank Trälack är en blank, vattenavvisande, fyllig och lättstruken klarlack för olika träslag utomhus. Mycket lämplig för teakdörrar och andra tropiska träslag. Är svagt brunpigmenterad. Inte lämplig på liggande ytor till exempel trätrall som ej skyddas av tak eller dylikt.